Все повече пациенти избират инжектируемия биоимплант Algeness®

Задължително условие за работа с био-филъра Algeness® е обучението Master Your Result™ включващо теоретични познания за уникалните характеристики на пречистения агарозен гел и практическото овладяване на специфичната техниката на инжектиране.

Д-р Омер Бушем за втори път е водещ лектор на обучението в България. Той е специализирал пластична и реконструктивна хирургия, понастоящем медицински директор на болница „Йозер Конур“ в Бурса – един от най-големите частни здравни центрове в Турция, член на Европейската и Турската Асоциации за пластична, реконструктивна и естетична хирургия.

Д-р Бушем бе любезен да отговори на няколко наши въпроса, споделяйки опит и впечатления от работата си с Algeness®:

          

Здравейте, д-р Бушем! Бихте ли споделили с нас от колко време използвате Algeness®  във Вашата практика?

Използвам Algeness® вече почти 2 години.

Защо препоръчвате Algeness®  на Вашите пациенти?

Вярвам, че в естетичните процедури оформянето и контурирането са по-значимите и важни цели в сравнение с попълването на несъвършенства. Точно по тази причина за мен Algeness® е уникален инструмент за създаване и моделиране на прецизен обем. Неговата структура и липсата на миграция в тъканите го прави отлично средство за контуриране и оформяне на желаните зони. И разбира се, още нещо много важно – Algeness® е много надежден и безопасен продукт.

Разкажете ни какво споделят Вашите пациенти след процедури с Algeness®?

С всеки изминал ден, все повече мои пациенти избират Algeness® вместо импланти в областта на скулите и челюстта. Причините са комплексни – по-ниска цена, трайност, надеждност… Няма възстановителен период, и както вече споменах, качествата му за контуриране и моделиране са наистина несравними. Те са очаровани от моменталния и прецизен резултат, видим веднага след процедурата – ефект, който се запазва във времето без деформация и миграция в тъканите на лицето.

 

Какви са предимствата и недостатъците на Algeness®  в сравнение с популярните филъри с хиалуронова киселина (НА)?

Algeness® е съставен от агарозен гел, който е напълно биосъвместим с човешкото тяло и не съдържа омрежаващи синтетични агенти (BBDE), каквито са налични във филърите с хиалуронова киселина. Ето защо Algeness® е натурален продукт, извънредно безопасен за използване.

Друга разлика е, че хиалуроновата киселина е хидрофилна – т.е. привлича молекули вода – което е свързано с отток на зоната и възстановителен период до получаване на крайния ефект. Хидроколоидната структура на Algeness® позволява веднага след инжектирането пациентът да има устойчива във времето естетична корекция; която се запазва до 12 месеца.

 

Кои пациенти са най-подходящи за третиране с Algeness®?

От личен опит мога да заявя, че Algeness® е отличен продукт за ремоделиране в областта на лицевия контур и брадичката (мандибула, ментум, зигома), скулите, носа и слепоочията. Добре се повлияват пациенти с хидратирана кожа, които имат нужда от дълбок лифтинг, контуриране и цялостно оформяне на лицето.