1. Подходящ кандидат ли съм?
Субдермалният натурален биоразградим имплант Algeness® е подходящ за тези, които искат да възвърнат младежкото си излъчване, да изгладят бръчките и да придадат обем на устните си.

2. Болезнено ли е?
При всяка инжекция има неприятни усещания; лекарят може да използва анестетичен крем.

3. Какви резултати да очаквам?
Субдермалният филър Algeness® може да придаде младежки и естествен вид на лицето Ви, коригирайки бръчките в зоната на устата и челото, назолабиални бръчки и бръчките пачи крак. Mоже да подобри и обема на устните, да повдигне и да придаде обем на скулите.

4. Каква е продължителността на ефекта?

Резултатите постигнати с Algeness® се запазват 12 месеца или по-дълго, в зависимост от инжектираното количество и дълбочината на поставяне.

5. Какви са страничните ефекти?
В зависимост от мястото на инжектиране процедурата е относително безболезнена, въпреки че се усеща слаб дискомфорт в чувствителни зони като нос и устни. Възможна е появата на зачервяване в областта на инжектиране, отшумяващо в рамките на 1-2 дни. Благодарение на уникалната биосъвместимост, алергичните реакции са изключително рядко срещани.

6. Колко време отнема възстановяването?
Процедурата трае между 20 и 50 минути, в зависимост от направените корекции. Възстановителният период е от няколко часа до няколко дни, съобразно зоната на приложение. Обикновено пациентите, подложили се на процедура с Algeness®, се връщат към обичайните си занимания веднага след поставянето му.

7. Каква е разликата спрямо другите филъри?

За разлика от другите филъри, Algeness® е 100% натурален и биоразградим. Algeness® придава обем и подмладява, без да съдържа каквито и да е химикали, разтворители или омрежаващи агенти. Разгражда се от естествените процеси в тялото по напълно безопасен начин.

8. Какво е агароза?
Агарозата е полизахарид, получен по пътя на екстракцията от червени водорасли. След като бъде пречистена, тя не съдържа каквито и да е протеини и бактерии. Агарозата не е токсична и е напълно биосъвместима с човешкия организъм.

9. Какви сертификати притежава Algeness®?
Био-филърът Algeness® се произвежда в сертифицирано медицинско производство по ISO 13485 и ISO 9001 в Италия. Продуктът притежава CE сертификат и Декларация за съответствие за използване в Европейския Съюз. Algeness® е регистриран в Изпълнителната Агенция по Лекарствата към Министерството на Здравеопазването в България.