Д-р Фабио Марини споделя своя опит с Algeness®

Като пластичен хирург имам дългогодишен опит с хиалуронови филъри и с техниките за инжектирането им. През последните 20 години в клиниката ми Skin Laser Clinics съм коригирал хиляди лицеви естетични дефекти, в следствие на което осъзнах, че на пазара липсва продукт, с по-продължително действие от това на хиалуроновите филъри и без риск от образуване на грануломи.

Ето защо, след като преодолях началните си притеснения, започнах да прилагам Algeness®, състоящ се от пречистена агароза и съответно различните техники за имплантирането му. Бих желал да споделя това, които научих през последните 24 месеца по отношение на Algeness®, за да могат и други мои колеги да оценят уникалните характеристики на този иновативен филър.

Първо – Algeness® е 100% натурален и биоразградим филър. Хистологични и имунохистологично- химични клинични проучвания сочат, че за разлика от другите филъри, Algeness® не стимулира флогистични реакция и за разлика от колагеновите и хиалуроновите продукти  предизвиква минимални капсулни реакции, благодарение на факта, че агарозният гел не съдържа допълнителни химикали или омрежаващи агенти, което води до пълното му резорбиране.

Клиничните резултати са фантастични. Използвайки минимално количество продукт получавате напълно естествено и мигновено оформяне на обема в третираните зони.

Има минимална разлика между техниките за инжектиране на Algeness® и тези на хиалуроновите филъри. С помощта на опитни експерти по програмата MASTER YOUR RESULTSTM, усвоявате правилните техники на инжектиране и ремоделиране с цел бързо постигане на желаните резултати.

С Algeness® можете да третирате всички зони на лицето: от челото, маларната зона до брадичката, вкл. устните и носа. Благодарение на хидроколоидните характеристики  на агарозата, резултатите са моментални и окончателни.

Тъй като агарозата не мигрира, Algeness® е перфектният продукт за прилагане в зони, където молекулярната стабилност е изключително важна, например корекции в назалната зона.

В заключение:

  • резултатите постигнати с Algeness® се запазват над 12 месеца
  • благодарение на биосъвместимостта на продукта, страничните ефекти са минимални
  • пациентът може да се върне към нормалните си занимания веднага след процедурата